Skip to main content

Vastuullisuusraporttimme vuodelle 2023 on julkaistu. Raporttimme on jälleen muodoltaan tiivis, sillä pyrimme keskittymään olennaiseen, eli niihin toimenpiteisiin, joita teemme lainsäädännön perusvaatimusten lisäksi.

Vuoden 2023 aikana pystyimme lisäämään bioöljyn käyttöä laivastossamme. Tämän mahdollisti kehitysprojekti, jonka myötä itse tuottamamme bioöljyn laatu, laadunseuranta ja tuotantomäärät saatiin sellaiselle tasolle, joka sallii bioöljyn laajemman käytön laivastomme polttoaineena.

Valmistauduimme myös kiristyvään säätelyyn kehittämällä seurantajärjestelmäämme systemaattisemmaksi. Aiemmin olemme raportoineet vain ympäristön kannalta merkittävimmät, eli laivaliikenteemme päästöt. Nyt vuoden 2023 osalta raportoimme myös Scope 1:een kuuluvia yrityksen maakulkuneuvojen sekä muita Scope 2:n kuuluvia päästöjä.

“Haluan kiittää vastuullisuustyöryhmää ja kaikkia raportin kokoamiseen osallistuneita meriauralaisia. On ollut ilo huomata kuinka vastuullisuusasiat eivät ole enää vaan pientä ryhmää koskevia asioita, vaan koko organisaatiomme läpileikkaavia teemoja, joiden parissa työskennellään päivittäin joka osastolla”, sanoo Meriauran vastuullisuusasiantuntija Esko Pettay.

Lue Meriauran vastuullisuusraportti 2023

Meriauran Vastuullisuusraportti 2023 PDF