Skip to main content
Ajankohtaista

VG-Shipping ja Gaiamare sulautuvat yhdeksi varustamoyhtiöksi

By 15.12.201714 marraskuun, 2018No Comments

Meriaura Groupiin kuuluvat yhtiöt VG-Shipping Oy ja Meriauran emoyhtiö Oy Gaiamare Ab sulautuvat yhdeksi varustamoyhtiöksi 1.1.2018. Liiketoiminta jatkuu ennallaan, eikä sulautumisella ole vaikutuksia asiakkaisiin tai työsuhteisiin.

Sulautumispäätöksen taustalla on toimintojen tehostaminen, yhtiörakenteen yksinkertaistaminen ja kiristyvään markkinatilanteeseen vastaaminen. Sulautumisen kautta kaikki Meriaura Groupin shipping toiminnot tulevat osaksi samaa konsernia ja muodostuu merkittävä suomalainen shipping toimija.  Teknisesti sulautumisessa vastaanottavana yhtiönä on Gaiamare, jonka y-tunnus säilyy, mutta yhtiö muuttaa nimensä VG-Shipping Oy:ksi. Vuoden vaihtuessa ”uusi VG-Shipping” on Meriauran emoyhtiö, ja omistaa ja varustaa laivat Meri, Aura, Eeva VG, Mirva VG, Martta VG ja Polaris VG. Yhtiön omistamat laivat ovat kaikki Suomen lipun alla. VG-Shippingin suurimmat yhtiöryhmän ulkopuoliset asiakkaat ovat SYKE, Meritaito ja Wasa Dredgning.

Sulaumaa ennakoiden bioöljyliiketoiminta eriytettiin omaksi yhtiökseen, VG EcoFueliksi jo marraskuussa 2017.

VG-Shippingin johdossa jatkavat toimitusjohtaja Elisa Mikkolainen ja varustamoliiketoiminnan johtaja Ville Koskinen. Jussi Mälkiä jatkaa hallituksen puheenjohtajana.