Skip to main content
Ajankohtaista

Uusi erikoislastiaslus sai nimen M/s ”Meri”

By 6.6.20126 maaliskuun, 2019No Comments

Tiistaina 5.6.2012 STX Finland Oy:n Turun telakalla suoritettiin uuden erikoislastialuksemme kaste. Laivan kummi, liikenneministeri Merja Kyllönen kastoi aluksen, joka sai nimekseen ”Meri”.

meri-kasteJuhlallista tapahtumaa telakan varustelulaiturilla oli todistamassa Meriauran, ja STX Finlandin edustajia sekä lukuisa joukko telakan ja varustamon vieraita.

M/S Meri on 105,4 metriä pitkä ja 18,8 metriä leveä monikäyttöinen, maailmanlaajuiseen liikenteeseen suunniteltu moderni ja ympäristöystävällinen erikoislasti-alus.  Alus soveltuu monipuolisesti erilaisiin tehtäviin, esimerkiksi vaativien projektilastien kuten offshore-tuulipuisto­jen rakenteiden kuljettamiseen sekä Itämeren alueen energiapuukulje­tuksiin. 1A jääluokan alus operoi tehokkaasti jääolosuhteissa myös perä edellä. Aluksen pääkoneisto voi käyttää polttoaineena ympäristöystävällistä bioöljyä. Aluksella on myös valmius toimia öljyntorjuntatehtävissä.

”Alus on uuden sukupolven tuote, erityisesti polttoaineen, monipuolisen käytettävyyden, meri-kastettuympäristöystävä-llisyyden ja energiatehokkuuden ansiosta”, kertoo Meriaura Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Mälkiä.

Meri-laiva tulee Meriauran rahdattavaksi.