Skip to main content

Saaristomeren valuma-alueen pelloille levitettävän maanparannuskipsin logistiikan ja levityksen organisointi Meriauran toimesta jatkuu kolmatta vuotta. Vesiensuojelun tehostamisohjelmaan kuuluvaa hanketta hallinnoi Ympäristöministeriön toimeksiannosta Varsinais-Suomen ELY-keskus. Kipsinlevityksen hakuaikaa on edelleen jatkettu elokuun loppuun asti, joten mukaan pääsee vielä ja hakemuksen voi tehdä osoitteessa Kipsinlevitys.fi

Meriauran alihankkijoina toimivat levitys- ja kuljetusyrittäjät alkavat olla valmiina sadonkorjuun myötä käynnistyvään levityskauteen. Kipsiä on kesän aikana siirretty alueelle välivarastoihin ja tilanteen salliessa voidaan kipsiä myös tuoda Siilinjärveltä tiloille suorina autotoimituksina.

PJM Service Oy levittää ja Krokbyn Urakointi Oy kuljettaa kipsiä Salossa, Somerolla, Kemiönsaarella, Paimiossa ja Sauvossa sekä Länsi-Uudellamaalla Raaseporista Kirkkonummelle.

J & T Pajunen Oy hoitaa kipsin levityksen ja kuljetukset Vakka-Suomessa ja Paraisilla.

Auranmaalla kipsitoimitukset tiloille ja levityksen järjestää Pöytyän Maanparannus Oy.

Sadonkorjuun myötä kipsikäsittelyyn vapaututuvista pelloista voi ilmoittaa edellä mainituille levitysurakoitsijoille. Kaikissa kipsin levitykseen ja logistiikkaan liittyvissä asioissa ja toimintaan liittyvää palautetta voi antaa Meriauraan Jyrki Heinolle.

Yhteystiedot
PJM Service Oy, Pyry Mäkelä puh. 0400979006
Krokbyn Urakointi Oy, Marcus Fagerström puh. 0400472937
J & T Pajunen Oy, Tero Haapanen puh. 0407371378
Pöytyän Maanparannus Oy, Turkka Salmi puh. 0400823140
Meriaura Oy, Jyrki Heino puh. 0406152003; sähköposti: jyrki.heino@meriaura.fi