Skip to main content
Ajankohtaista

Meriaura Group laajentaa toimintojaan Naantalissa

By 21.5.2019No Comments

Meriaura Groupiin kuuluva EcoPorts Finland Oy on voittanut Turun Seudun Energiatuotannon tarjouskilpailun ahtaustoiminnasta ja laivalla saapuvan hakeraaka-aineen satamakäsittelystä Naantalin satamassa. Sopimus astuu voimaan 1.7.2019.

Kuluneen talven ja kevään lämmityskauden aikana valtaosa meritse tuodusta hakkeesta Naantalin monipolttoainevoimalaitokselle on saapunut Meriauran eri aluksilla. Maanantaina saapui Aava VG- alus, lämmityskauden viimeisimpiä hakelaivoja, tuoden mukanaan täyden lastin eli n. 6000 kuutiota haketta. Laivojen hakelastien purkamisen kilpailutukseen osallistuminen liittyy hakkeen kuljetuksen tehostamiseen. ”Tavoitteemme on nopeuttaa purkua, sillä laivaliikenteessä aika on rahaa. On kaikkien osapuolien etu, että laivan aika satamassa on mahdollisimman lyhyt”, kertoo Meriaura Groupin konserninjohtaja Jussi Mälkiä.  Kun aikaa säästyy satamassa, voidaan merellä tarvittaessa ajaa hitaammin, joka taas säästää polttoainetta ja vähentää päästöjä.

Meriauran Groupiin kuuluva satamaoperaattoriyritys EcoPorts Finland Oy ei ole nykyisessä muodossaan harjoittanut ahtaustoimintaa aikaisemmin Naantalissa, mutta sillä on lähes 30:n vuoden kokemus ahtaustoiminnasta Olkiluodon yksityissatamassa ja Porissa. Yrityksen edeltäjä toimi aktiivisesti myös Naantalin ja Luonnonmaan satamissa 1980- ja 1990-luvuilla. ”Tämä liiketoiminta-alue on osa yritysryhmämme nykyistä toimintaa ja tuntui luontevalta osallistua kilpailutukseen, sillä olemme muutenkin kasvattaneet toimintaamme Naantalissa. Viime talvena perustettiin maakuljetusyhtiö VG-Trans yhdessä naantalilaisen Tero Tavion kanssa, sekä olemme juuri jättäneet rakennuslupahakemuksen hallin rakentamisesta Luonnonmaan satamassa sijaitsevalle tontillemme” Mälkiä kertoo. Yhtiöryhmän suunnitelmissa on rakentaa Luonnonmaalle bio- ja kiertotalousterminaali, jossa voidaan käsitellä ja jalostaa kierrätysmateriaaleja, tai esim. hakettaa puuta. ”Hallissa tapahtuva haketus pitää pölyn ja melun sisällä. Katto on tarkoitus asentaa täyteen aurinkopaneeleja, sillä haketus on mahdollista tehdä myös sähköllä.”