Skip to main content
Ajankohtaista

In memoriam Pekka Kauppila 1947-2020

By 12.10.202014 lokakuun, 2020No Comments

Pitkäaikainen yhteistyökumppani ja ystävämme Pekka Kauppila on poissa. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen Turussa 20.9.2020. Pekka perusti Pernotrans Oy:n 1980-luvun lopussa jatkamaan Wärtsilä Meriteollisuus Oy:n kuljetusosaston toimintaa Turussa. Vuonna 2001 hän myi yrityksen Meriaura Group-konsernille ja lähti toteuttamaan unelmaansa maailmanympäripurjehduksesta. Pernotrans oli monipuolinen maalogistiikkayhtiö, joka toimi kiinteässä alihankinta- ja yhteistyösuhteessa Turun telakkaan ja hoiti esim. Wärtsilän diesel-moottorien ja kokonaisten voimalaitostoimitusten lastaukset Aurajoessa.  Pernotrans oli kiinteä osa Meriaura Groupia lähes 15 vuoden ajan ja avasi monia mahdollisuuksia yhtiöryhmän kasvulle ja kehitykselle, sekä toi hyvät suhteet Turun telakkaan, mikä myöhemmin mahdollisti esim. kansilastialus Auran rakentamisen. Pernotransin toiminnot laajensivat osaamista, joka loi perustan Meriauran projektikuljetustoiminnan kasvulle.

Kuva: S/Y Sareman blogi

Pekan ja vaimonsa Riitan S/Y Sarema purjehti erilaisia reittejä ympäri maailman meriä lähes 20 vuoden ajan. Pohjoisen ja Alaskan vesillä he purjehtivat useiden vuosien ajan. He purjehtivat ensimmäisenä suomalaisena huviveneenä mm. sekä Luoteis- että Koillisväylän, ja kävivät Antarcticalla ennen veneen tuomista takaisin Suomeen. Muutama vuosi sitten Pekka ja Riitta vaihtoivat Portugalin kotinsa pientilaan Italiassa, jonne heidän oli tarkoitus asettua oliiveja viljelemään, kun purjehdus Saremalla virallisesti loppui n. vuosi sitten. Italiaan pariskunnan oli tarkoitus palata talvea viettämään syyskuun lopulla, mutta Pekan matka päättyikin yllättäen ja äkillisesti. S/Y Sarema on tällä hetkellä Merimaskussa ja etsii uutta omistajaa, joka veisi purjeveneen taas merelle.

Sen lisäksi, että Pekka oli yhteistyökumppani, ja tietynlainen oppi-isä, tuli hänestä myös Jussi Mälkiälle hyvä ystävä, johon säilyi läheiset suhteet loppuun saakka.

Kiitos Pekka ja hyvää matkaa!