Skip to main content
Ajankohtaista

EcoVoy-kuljetussopimuksella saavutetut päästövähennykset ovat aitoja ja todennettuja

By 26.10.20231 marraskuun, 2023No Comments

Meriaura on onnistunut kuluneen vuoden aikana merkittävästi lisäämään bioöljyn käyttöä laivastossaan. Bioöljyn käytön lisäämisen on mahdollistanut vuosikausien johdonmukainen kehitystyö, jolla on aikaansaatu aiemmin käytettyjä biopolttoaineita tasalaatuisempi, laivakäyttöön standardisoitu biopolttoaine. Samalla yhtiöryhmä on laajentanut raaka-aineen keräilyä Turun alueelta ja pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen ja kolminkertaistanut ravintoloista kerättyjen käytettyjen paistorasvojen määrän. Kehitysohjelman ja kasvaneiden raaka-ainemäärien myötä Meriaura pystyy nyt tarjoamaan entistä useammalle asiakkaalle mahdollisuutta kuljettaa tuotteensa lähes hiilineutraalisti.

Meriauran lanseeraama EcoVoy Contract-konsepti perustuu yhtiön rahtialuksiin, jotka voivat käyttää voimanlähteenään biopolttoainetta. Käytettäessä yritysryhmän itse valmistamaa jätepohjaista biopolttoainetta kuljetuksen elinkaaripäästöt ovat jopa 97,7% pienemmät verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.  EcoVoy-asiakkaat voivat laskea saavutetut kasvihuonekaasupäästövähennykset hyväkseen omassa toiminnassaan. Tilintarkastusyhteisö KPMG on juuri saanut valmiiksi ISAE3000-standardin mukaisen auditoinnin, jolla varmennetaan asiakkaille myytyjen päästösäästöjen ja biopolttoaineen käytön välinen tasapaino.

”Meriauran EcoVoy-rahdinkuljetussopimus on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Markkinoilla on valitettavasti ollut nähtävissä myös epämääräisiä ekologisuusväittämiä, ja siksi meille on erittäin tärkeää tehdä toimintamme läpinäkyväksi. Olemme halunneet ulkopuolisen ja riippumattoman tahon varmistamaan EcoVoy-konseptimme toimivuuden”, kertoo Meriauran toimitusjohtaja Beppe Rosin.

Meriauran biopolttoaineen raaka-aineet ovat sataprosenttisesti jäte- ja kierrätyspohjaisia, mikä tekee niistä myös eettisesti kestäviä, sillä ne eivät kilpaile maa-alasta ruoantuotannon kanssa. Merkittävä osa raaka-aineesta tulee ravintoloista kerättävästä käytetystä paistorasvasta. Meriauran tytäryhtiö VG-EcoFuel kerää rasvoja suoraan ravintoloista, tai öljyt voi kierrättää myös tukuissa sijaitsevien keräyspisteiden kautta. Polttoaine valmistetaan VG-EcoFuelin tuotantolaitoksessa Uudessakaupungissa. Tuotannossa käytetty energia on peräisin biokaasulaitoksesta, ja sekä tuotantoprosessille että polttoaineelle on myönnetty kansainvälinen ISCC-sertifikaatti.

”Jätepohjainen tai kierrätetty bioöljy on merikuljetuksissa kaikkein ilmastoystävällisin vaihtoehto, joka tänä päivänä on saatavilla. Polttoaineen kotimaisuus nostaa huoltovarmuutta ja omavaraisuutta, mikä muuttuneessa maailmantilanteessa on ympäristönäkökulmien lisäksi yhä tärkeämpää, Rosin summaa.

 

Lisätietoja;

Beppe Rosin, toimitusjohtaja, Meriaura Oy

beppe.rosin@meriaura.fi puh. 050-5574323